ГоловнаЕкономікаФінанси

Розмір фінансової допомоги Україні визначать країни "Великої сімки"

Остаточне рішення досі не ухвалили

Розмір фінансової допомоги Україні визначать країни "Великої сімки"
Фото: yuzle.com

Обсяги фінансової допомоги Україні визначатимуть країни "Великої сімки". Про це заявив сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в аеропорту "Бориспіль" після приїзду з Брюсселя, передає РБК-Україна.

"Ми проводимо разом з нашими партнерами з МВФ і Європейського союзу оцінку необхідності цих коштів. Зараз у нас немає, на превеликий жаль, остаточного рішення з тієї простої причини, що остаточне рішення зараз не за Києвом - остаточне рішення за Вашингтоном, Брюсселем та іншим столицями "Великої сімки", оскільки вони мають прийняти власні рішення щодо надання або кредитних гарантій, або виділення фінансування з власних бюджетів", - заявив Яценюк.

Прем'єр нагадав, що цього року Україна отримала $9 млрд фінансової допомоги, іноземним кредиторам було повернуто $14 млрд.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд під час спільної телефонної розмови закликали Президента України Петра Порошенка реалізувати реформи, щоб полегшити відновлення економіки і забезпечити доступ до іноземної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram