ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія в гумконвоях перевозить на Донбас пальне для танків

Тільки в останньому автомобілі були продукти харчування, розповів президент

Порошенко: Росія в гумконвоях перевозить на Донбас пальне для танків
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко назвав неприйнятною ситуацію, коли Росія під виглядом "гуманітарного конвою" перевозить пальне для танків і матеріали для створення блокпостів.

Про це він сказав під час зустрічі в Києві із заступником генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фельтманом, повідомляє прес-служба президента.

За словами Порошенка, перевірка одного з вантажів так званого "гуманітарного конвою" з Росії показала, что тільки в останньому автомобілі були продукти харчування, а більша частина конвою перевозила пальне для танків і матеріали для створення блокпостів. "Це абсолютно неприйнятно", - підкреслив президент.

Порошенко акцентував увагу на надзвичайно складній гуманітарній ситуації, в якій опинилися люди на територіях, окупованих бойовиками. При цьому він підкреслив, що Україна не залишає спроб направити гуманітарну допомогу, але більша частина її розкрадається бойовиками.

Президент поінформував, що дав доручення уряду невідкладно збільшити кількість гуманітарних колон для доставки на Донбас продовольства і речей першої необхідності.

За словами Порошенка, необхідно зробити все для того, щоб ця допомога дісталася тим, хто її справді потребує, і не була захоплена бойовиками.

Він повідомив, що встановлені прямі контакти зі школами, дитсадками, будинками для людей похилого віку для того, щоб передати допомогу їм безпосередньо, а місцеві жителі готові сприяти адресній доставці гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, президент заявив про відсутність прогресу в питаннях виведення російських військ з Донбасу і перекритті кордону з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram