ГоловнаПолітика

Україна могла б увійти до "Вишеградської четвірки", - Порошенко

Президент зустрівся з міністрами закордонних справ Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини

Україна могла б увійти до "Вишеградської четвірки", - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією країн Вишеградської групи, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко подякував представникам Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини за міжнародну підтримку на шляху європейської інтеграції України. Він також зазначив, що наслідком активних дій і реформ в Україні може стати трансформація Вишеградського об'єднання з формату чотирьох країн до формату п'яти - за участю України.

"Ми віримо в те, що внаслідок активного реформування України Вишеградська четвірка зміниться з V4 на V5", - сказав Президент.

Порошенко висловився за те, щоб прогресу в Україні було досягнуто вже в першій половині 2015 року, до наступного саміту ЄС і країн "Східного партнерства".

Дипломати країн Вишеградської групи висловили повну солідарність з Україною в питаннях суверенітету та територіальної цілісності. Кожна з країн взяла на себе певний напрям у реформах. Зокрема, Словаччина відповідає за енергетичний сектор реформ, Польща - за децентралізацію, реформу місцевого самоврядування й управління державними фінансами. Чехія допоможе у реформуванні громадянського суспільства, освіти та ЗМІ, а Угорщина займеться економічною політикою, розвитком малого та середнього бізнесу, а також впровадженням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram