ГоловнаЕкономікаФінанси

Банки втратили 60 мільярдів гривень на Донбасі

Шлапак озвучив втрати експортерів від конфлікту з Росією

Банки втратили 60 мільярдів гривень на Донбасі
Фото: www.dyvys.in

Найбільші і великі українські банки втратили 60 мільярдів гривень через конфлікт на Донбасі, заявив міністр фінансів Олександр Шлапак.

"Зараз закінчили попередній краш-тест українських банків, і тільки банківська громада, перші великі банки втратили близько 60 мільярдів гривень капіталу в цих двох регіонах", - цитує чиновника РБК-Україна.

Стрес-тести проводили в банках першої та другої груп - найбільших і великих. Нацбанк заявляв, що вони виявили недостачу 66 мільярдів гривень у капіталі цих установ. Стрес-тестів банків третьої і четвертої категорій не проводили.

Шлапак також розповів, що через конфлікт з Росією Україна втратила 3,5 мільярда доларів експортної виручки. "Ми вже втратили близько 3,5 мільярда доларів обороту з Росією, до кінця року втратимо 5. Передусім це сільське господарство, продовольство, група 1-24, і машинобудування. Це наші дві основні позиції, які ми експортували в РФ . Все, що залишилося в торгових відносинах, на жаль, буде пов'язувати нас і далі. А може, й на щастя", - сказав він.

У січні-серпні Україна продала в Росію товарів на 7,4 мільярда доларів, за даними Держстату. За аналогічний період минулого року цей показник становив 10,1 мільярда.

Імпорт скоротився з 13,6 мільярда доларів до 9,7 мільярда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram