ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики на Донбасі знову активізувалися, - Тимчук

Зафіксовано бойові сутички, війська РФ збираються біля кордону

Бойовики на Донбасі знову активізувалися, - Тимчук
Фото: zik.ua

У зоні бойових дій на Донбасі активізувалися бойовики, побільшало обстрілів українських позицій. Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний опір", кандидат у депутати від "Народного фронту" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"За минулу добу російсько-терористичні війська активізувалися. Зокрема, збільшилася кількість обстрілів на Донецькому, Маріупольському та Дебальцівському напрямках - відповідно 13, 10 і 11 вогневих ударів. Усього російсько-терористичні війська здійснили близько 40 обстрілів позицій сил АТО", - пише Тимчук.

Стрілянина по позиціях українських військ велася з усіх видів озброєнь, наданих терористам Російською Федерацією, - стрілецької зброї, РПГ, мінометів, артилерії, танків і РСЗВ.

Крім обстрілів, зафіксовано дві сутички сил АТО з російсько-терористичними військами: в районі Талаківки і поблизу Красногорівки. Атаки противника відбито.

Група "ІО" також повідомляє, що російські війська продовжують концентруватися в прикордонних районах РФ у Ростовській області.

"Поблизу держкордону з Україною зафіксовано підрозділи 2-ї Таманської танкової дивізії (в/ч 23626, Московська область) і 2-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ (управління бригади - в/ч 64044, Псков). Проходить ротація підрозділів 28-ї окремої мотострілецької бригади (управління бригади - в/ч 61423, Єкатеринбург). У російських військовослужбовців, які перебувають у прикордонній зоні, командування вилучає документи", - повідомляє Тимчук.

Нагадаємо, напередодні виборів спостерігачі в зоні АТО відзначали зниження інтенсивності обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram