ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія планує відправити в Україну ще один гумконвой

В уряді РФ вважають, що ситуація, яка склалася на Донбасі, межує з гуманітарною катастрофою

Росія планує відправити в Україну ще один гумконвой

Уряд Росії розгляне звернення громадськості Луганської та Донецької областей з проханням про надання "екстреного гуманітарного сприяння".

Про це повідомили в прес-службі уряду Російської Федерації.

"В Уряд Російської Федерації надходять звернення представників громадськості Луганської та Донецької областей, в яких говориться про сформовану в регіоні надзвичайну соціально-економічну ситуацію, що межує з гуманітарною катастрофою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, перший гуманітарний конвой Росія відправила в Україну 22 серпня. Тоді вантажівки перетнули кордон без згоди української влади і без супроводу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Другий конвой в'їхав на територію України, окуповану російською армією, 13 вересня.

20 вересня на Донбас прибув третій гумконвой з Росії. Як і два попередні, третій конвой перетнув кордон самовільно, без перевірки вантажу українською стороною. У РНБО заявили, що Україна не отримала жодних офіційних даних про склад і маршрут третього конвою, а також про його вміст.

Президент Петро Порошенко заявив, що російський конвой не є гуманітарним - насправді, це інтервенція на територію України. До огляду конвою також не було допущено ні представників Червоного Хреста, ні спостерігачів ОБСЄ.

В Євросоюзі гуманітарні конвої Росії сприймають як порушення суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram