ГоловнаЕкономікаДержава

У Fitch песимістично дивляться на економіку України

Агентство погіршило прогноз зростання ВВП.

Рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зростання української економіки на 2012 рік з 1,6% до 0,5%. На 2013 рік очікується деяке поліпшення ситуації - зростання ВВП становитиме 3,1%, повідомили в агентстві.

Ці показники значно гірше за офіційні прогнози української влади. На 2012 рік у бюджеті закладено зростання 3,9% (по факту перших восьми місяців воно становить лише 1,5%), на 2013 рік - 4,5%.

Агентство також стурбоване високим рівнем проблемних кредитів в українській банківській системі. "За нашими спостереженнями, банки наразі показали незначний прогрес в цьому аспекті і загальний рівень проблемних кредитів, за нашою оцінкою, становить в середньому 45-50% від суми кредитів на балансах банків, включаючи 20% "непрацюючих" кредитів і 25-30% "потенційно проблемних" кредитів, які часто були реструктуризовані зі значною розстрочкою платежів та їх зворотність нерідко викликає сумніви", - йдеться в коментарі агенції.

Нагадаємо, спадання виробництва в Україні спостерігають третій місяць поспіль. Якщо тенденція збережеться, то за підсумками року показники української економіки будуть нижчими за торішні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram