ГоловнаЕкономікаБізнес

Єврозоні прогнозують рік застою

S&P очікує новий виток рецесії в Європі.

Єврозоні прогнозують рік застою
Фото: ukranews.com

Єврозону наступного року очікує застій, прогнозує агентство Standard & Poor's. У попередньому прогнозі агентство очікувало зростання ВВП країн зони євро на 0,3% 2013 року, тепер S&P не очікує жодної динаміки. Прогноз на нинішній рік залишився незмінним - скорочення ВВП на 0,8%.

"Макроекономічна статистика підтверджує нашу точку зору про початок нового витка рецесії в регіоні. Однак наш прогноз різниться від країни до країни, зокрема, 2013 року дуже слабке зростання економіки очікується у Франції і Великобританії і подальше скорочення ВВП в Італії та Іспанії", - цитує РБК-Україна Жана-Мішеля Сікса, провідного аналітика S&P з Європи, Близького Сходу і Африки.

У доповіді наголошується, що найбільш сильні в економічному плані країни зони євро стикнуться з періодом стагнації. Однак окремі держави з економікою відкритого типу, такі як Бельгія, Швеція і Швейцарія, продовжать демонструвати стійкість до рецесії.

Боргова криза єврозони залишається найбільшою загрозою для світової економіки

— Доповідь ООН "Мировая экономическая ситуация и перспективы на 2012 год"

Зниження економічної активності на ринках країн, що розвиваються обіцяє бути більш затяжною, ніж прогнозували раніше, відзначає рейтингове агентство.

За оцінками Організації економічного співробітництва та розвитку, у другому кварталі 2012 року економіка єврозони скоротилася на 0,2% після стагнації кварталом раніше.

Євросоюз є одним з головних торговельних партнерів України, чия економіка є дуже експортозалежною. У зв'язку з цим низька економічна активність в Європі призводить до погіршення ситуації в економіці України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram