ГоловнаЕкономікаБізнес

ООН назвав основну загрозу для світової економіки

Проблеми в Європі можуть датися взнаки всьому світу.

ООН назвав основну загрозу для світової економіки
Фото: alternativenews.org

Організація Об'єднаних Націй вважає, що основний ризик для світової економіки несе боргова криза в єврозоні.

"Боргова криза єврозони залишається найбільшою загрозою для світової економіки", - йдеться в оновленій доповіді ООН "Світова економічна ситуація і перспективи на 2012 рік".

В ООН вважають, що наростання кризи може бути пов'язано з серйозними проблемами на фінансових ринках і призведе до зниження економічної активності в розвинених країнах, яке потім пошириться і на інші країни світу.

"Після помітного уповільнення 2011 року світове економічне зростання, імовірно, залишиться ослабленим 2012 року, більшість регіонів буде зростати темпами нижче від можливих", - говориться в доповіді.

ООН очікує, що світовий ВВП зросте на 2,5% 2012 року і на 3,1% 2013 року (2011 року зростання було 2,7%). Це невеликий перегляд вниз порівняно з попередніми прогнозами.

Триває також і світова криза зайнятості, йдеться в доповіді. Світові рівні безробіття досі вище від докризових показників, а безробіття в єврозоні швидко збільшується.

Нагадаємо, Організація економічного співробітництва та розвитку також вважає Європу гальмом світової економіки. Однак прогноз щодо зростання світової економіки у ОЕСР більш оптимістичний, ніж у ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram