ГоловнаЕкономікаФінанси

Школярам розкажуть про гроші

Першокласники дізнаються, які валюти використовують у різних країнах.

Школярам розкажуть про гроші

У нових підручниках для першокласників дітям розповідатиметься про гроші, мобільні телефони та комп'ютерні мишки, пише "Коммерсант-Украина".

Наприклад, у букварі, крім звичного вивчення алфавіту, дітям пропонуються тексти, що пояснюють, що таке гроші. "У різних країнах - різні гроші. В Росії та Білорусі - рублі, в США - долари, в Туреччині - ліри, в Грузії - лари, в Латвії - лати. А в Україні - гривня", - дізнаються першокласники. Тексти супроводжуються фотографіями різних грошових купюр.

Окрім іншого, дітям розповідають про мобільні телефони, "які завжди можна носити з собою і які дають можливість не тільки почути, а й побачити співрозмовника". Пояснюючи, що таке комп'ютерна мишка, автори зазначають, що "з її допомогою можна замінити слово в тексті, вставити пропущений апостроф або м'який знак".

Як повідомив міністр освіти Дмитро Табачник під час презентації, 4,5 млн примірників підручників надрукують до 15 липня і розішлють по регіонах. Всього на підручники для 1-х, 2-х і 11-х класів було витрачено 233,2 млн грн. Середня вартість однієї книги становить 12,8 грн.

Нагадаємо, Міносвіти 2012 року планує реалізувати проект вартістю близько 15 млн грн з оновлення шкільних бібліотек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram