ГоловнаЕкономікаДержава

Держстат переконує, що безробітних в Україні стало менше

Середній розмір допомоги знизився до 977 грн.

Держстат переконує, що безробітних в Україні стало менше
Фото: oreninform.ru

Офіційний рівень безробіття в серпні скоротився до 1,5% працездатного населення. У червні-липні цей показник становив 1,6%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

За даними Держстату, на кінець серпня в Україні було зареєстровано 426,7 тис. безробітних, тоді як місяць тому їх було 437,8 тис. Утім, за оцінками Міжнародної організації праці, їх утричі більше - 1,8 млн осіб за підсумками першого кварталу.

Така розбіжність пояснюється різною методологією - Держстат вважає безробітними лише тих, хто звернувся до Держслужби зайнятості, а МОП рахує всіх, хто не працює.

Кількість безробітних, які отримали допомогу від держави у серпні, становила 312,2 тис. осіб, середній розмір допомоги на одного безробітного цього місяця зменшився з 988 до 977 грн.

Нагадаємо, в серпні Президент Віктор Янукович підписав Закон "Про зайнятість населення". Документ передбачає низку заходів, які повинні допомогти знизити кількість безробітних в Україні. За даними влади, створення одного робочого місця на підприємстві обходиться в $20-100 тис.

Зазначимо, що завдяки даним офіційної статистики Україна потрапила до числа країн із найменшим рівнем безробіття. Зайнятість у країнах, де безробіття становить не менш ніж 95%, вважається повною. Міжнародне агентство Gallup виявило лише дев'ять таких країн із 148 - Білорусь, Чорногорія, Австрія, Китай, Японія, Тайвань, Таїланд, В'єтнам, а також Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram