ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович схвалив закон про зайнятість

В Адміністрації впевнені, що новий закон збільшить кількість робочих місць для молоді.

Янукович схвалив закон про зайнятість
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович підписав закон про зайнятість населення.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова. На її думку, цей закон дозволить суттєво поліпшити ситуацію в забезпеченні молоді робочими місцями, а також у перепідготовці кадрів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 10497-1 "Про зайнятість населення" (розроблений Кабінетом Міністрів) 5 липня.

Документ передбачає, що роботодавець, який працевлаштує молодь на перше робоче місце, а також осіб віком від 50 років терміном не менш ніж на два роки, отримуватиме компенсацію витрат, пов'язаних зі сплатою єдиного соціального внеску впродовж першого року.

Також закон передбачає стимулювання місцевої влади до створення нових робочих місць шляхом внесення змін до Бюджетного кодексу в частині збільшення нормативу відрахувань від податку на доходи фізичних осіб, який зараховується до доходів місцевих бюджетів, з 25% до 100%.

Крім того, документ передбачає надання стартових виплат молодим працівникам, які погодилися працювати в сільській місцевості.

Нагадаємо, за даними Міжнародної організації праці, кількість безробітних в Україні становить більш ніж 1,8 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram