ГоловнаЕкономікаДержава

Промисловість скоротила споживання електроенергії

Експорт електроенергії різко зріс.

Промисловість скоротила споживання електроенергії
Фото: earth-chronicles.ru

У липні споживання електроенергії збільшилося на 1,1% в річному вимірі до 11,8 млрд кВт-год. Хоча промисловість навіть скоротила обсяг споживання, повідомив LB.ua Денис Саква, старший аналітик Dragon Capital.

"Промислові споживачі, на частку яких припадає майже половина споживання електроенергії в країні, скоротили обсяг споживання в липні на 2,7% в річному вимірі до 3,1 млрд. кВт-год. Населення та комунальні підприємства, як і раніше, показували високі темпи зростання споживання електроенергії (приріст становив 6,9% у річному вимірі до 4,4 млрд. кВт-год у липні). Їх частка в загальному обсязі споживання електроенергії становила 37%", - зазначив Саква.

При цьому виробництво електроенергії зросло на 5% до 15,9 млрд кВт-год, ТЕЦ - на 16,3% до 8,3 млрд кВт-год. А от атомні електростанції та гідроелектростанції скоротили виробництво (на 5,1% до 6,8 млрд кВт-год і на 13,7% до 0,7 млрд кВт-год відповідно).

Експорт електроенергії зріс на 67,5% в річному вимірі до 1 млрд кВт-год і становив 6,3% загального виробництва електроенергії минулого місяця.

Нагадаємо, Міненерго планує збільшити частку альтернативних джерел електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram