ГоловнаЕкономікаДержава

Близнюк пропонує виділити 2013 року на програму "Питна вода" 8 млрд грн

Міністр повідомив, що держпрограму в повному обсязі фінансують лише останні два роки.

Близнюк пропонує виділити 2013 року на програму "Питна вода" 8 млрд грн

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує передбачити 2013 року 8 млрд грн на реалізацію програми "Питна вода".

Про це повідомили в прес-службі Мінрегіону з посиланням на міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ

Анатолія Близнюка.

За його словами, міністерство має чітку концепцію, затверджену Кабінетом Міністрів, яка передбачає побудову раціональної системи подачі води і водовідведення.

Міністр зазначив, що сьогодні існують нові технології, які дозволяють очистити воду до нормативних вимог із джерел, які раніше не вважали питними. При цьому в деяких містах можна відмовитися від транспортування води на великі відстані, відповідно, значно зменшити її собівартість.

Анатолій Близнюк сказав, що державну програму "Питна вода" в повному обсязі фінансують лише останні два роки.

За його

словами, уряд розглядає питання введення з 2013 року окремої бюджетної програми з будівництва та модернізації магістральних водоводів.

"Якщо ми хочемо мати воду, яка за якістю відповідала б європейським стандартам, необхідно застосовувати відповідні технології. Наприклад, воду, яку ми беремо з Дніпра, необхідно очищати так, щоб назад у річку вона потрапляла чистішою, ніж коли її брали для очищення", - пояснив міністр.

Нагадаємо, державну програму "Питна вода України" фінансують на 20% від потреби, що стримує процес 

підвищення якості питної води в країні.

За

даними Мінрегіону, із запланованих на цю програму 2 млрд грн за останні 7 років було освоєно лише 412 млн грн бюджетних коштів.

Довідка. Загальнодержавна програма "Питна вода України" на 2011-2020 роки передбачає фінансування в обсязі 9,472 млрд грн, із яких з державного бюджету - 3 млрд грн (у 2011-2012 роках - 438,9 млн грн, 2012 року - 200 млн грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram