ГоловнаКультура

На Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра українського фільму жахів «Морена»

Фестиваль проходить 15 - 23 червня у Чернівцях.

На Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра українського фільму жахів «Морена»
Кадр з фільму «Морена»
Фото: Миколайчук OPEN

Фільм жахів з елементами еротики «Морена» режисера Сергія Альошечкіна увійде до позаконкурсної програми третього Миколайчук OPEN. Стрічку завершили у 2018-му році, утім лише зараз на фестивалі відбудеться його прем’єра.

За сюжетом, закохана пара Ганна та Юрко влітку приїжджає на гостини до батьків дівчини у невеличке село. Молода відьма Іванка, яку односельці прозвали Мореною, кладе око на Юрка в ніч на Івана Купала та наражає його на небезпеку. Своїм чаклунством відьма змушує Ганну, заради життя коханого, пов’язати себе з Іванкою містичними узами. Це стає початком низки таємничих вбивств та перетворень.

«Минулоріч ми показали на Миколайчук OPEN чорну треш-комедію “Вересень”. Це був фільм, про який ходили легенди, і далеко не всі вірили, що він справді існує. “Морена” — не менш легендарна стрічка. Тут поєдналися фільм жахів з буйним еротизмом, містичність сюжету із таємничою історією раптової багаторічної паузи між завершенням зйомок і виходом у прокат. Нам пощастило мати нагоду першими показати цей фільм, який претендує на те, щоб зайняти особливе місце в історії українських жахастиків», – розповів програмний директор фестивалю Алекс Малишенко. 

Кадр з фільму «Морена»
Фото: Миколайчук OPEN
Кадр з фільму «Морена»

Головну роль Ганни втілила Таїсія-Оксана Щурук, відома за серіалом «Перші ластівки». Її партнер(-к)ами по знімальному майданчику стали Ірина Громадська, для якої роль відьми стала дебютом у повному метрі, Василь Баша («Поводир»), Ілля Валянський, Віталій Ажнов («І будуть люди») та Олександр Мельник («Кіборги»). Режисер, сценарист та оператор-постановник фільму — Сергій Альошечкін, відомий своїми телепроєктами, які знімає вже 20 років. Зйомки фільму проходили у Карпатах, на Буковині у селі Іспас та на Київщині. 

Дистрибʼютором в Україні стала кінокомпанія FILM.UA Дистрибуція. В широкий прокат стрічка вийде восени 2024 року. Фільм створено продакшеном Ganzafilm за підтримки Держкіно.

Про Миколайчук OPEN:

  • Третій фетиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN відбудеться з 15 до 23 червня у Чернівцях.
  • Нову секцію фантастичного кіно «Під сузірʼям близнюків» відкриє продюсерська робота Стівена Содерберга «Божественність» (Divinity). 
  • До дня народження Івана Миколайчука відбудуться покази наново відсканованої стрічки «Іду до тебе» та легендарних «Тіней забутих предків» з музою фестивалю Ларисою Кадочниковою. 
  • Також на Миколайчук OPEN відбудеться українська фестивальна премʼєра доку оскарівського лауреата Стіва Макквіна «Окуповане місто». 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram