ГоловнаКультура

З наступного року зміняться правила голосування на Євробаченні, - ЄМС

Старі правила визначення фіналістів діяли з 2009 року.

З наступного року зміняться правила голосування на Євробаченні, - ЄМС
Євробачення - 2022
Фото: EPA/UPG

Європейський мовний союз ухвалив зміни до процедури голосування на пісенному конкурсі Євробачення. Відтепер при визначенні учасників, які виходять у фінал із півфіналів, враховуватимуться лише голоси глядачів.

Про це йдеться у пресрелізі організації.

"Країни, які потрапили до фіналу із двох півфіналів (по 10 із кожного), тепер визначатимуться лише на основі голосів глядачів конкурсу, а не на основі голосування журі та глядачів разом, як це було з 2009 року", - повідомили в ЄМС.

Крім того, вперше глядачі із країн, які не беруть участі в Євробаченні, зможуть проголосувати за свої улюблені пісні онлайн.

"Їхні голоси будуть додані і конвертовані в бали, які матимуть таку ж вагу, як одна країна-учасниця в обох півфіналах і великому фіналі", - додали в Європейській мовній спілці.

У фіналі ж конкурсу, як і раніше, голосуватиме професійне журі разом із глядачами з усього світу.

"Протягом своєї 67-річної історії пісенний конкурс Євробачення постійно розвивався, щоб залишатися актуальним і захоплюючим. Ці зміни підтверджують величезну популярність шоу, надаючи більше можливостей аудиторії найбільшої у світі події живої музики", - зауважив виконавчий директор міжнародного пісенного конкурсу Мартін Остердаль.

Як повідомляв Укрінформ, 67-й пісенний конкурс Євробачення пройде у Ліверпулі у травні наступного року. Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня. У ньому візьмуть участь 37 країн, зокрема, й Україна.

Нагадаємо, на початку листопада було визначено суддів Нацвідбору на Євробачення 2023. Цьогоріч до складу журі увійшли солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, співачка Джамала та лідер гурту Антитіла Тарас Тополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram