ГоловнаКультура

Український скрипаль Дмитро Удовиченко став лауреатом конкурсу ім. Сібеліуса в Гельсінкі

Він отримав бронзову нагороду конкурсу.

Український скрипаль Дмитро Удовиченко став лауреатом конкурсу ім. Сібеліуса в Гельсінкі
Дмитро Удовиченко

Український скрипаль Дмитро Удовиченко отримав третє місце на конкурсі імені Яна Сібеліуса в Гельсінкі. Він став першим з часів незалежності України лауреатом цього конкурсу. Перше місце отримав скрипаль з Південної Кореї Ін Мо Янг, друге - американець Натан Мельцер. 

З майже 300 претендентів до участі в конкурсі було допущено трохи більше ніж 40 осіб, а до фіналу відібрали лише шістьох, серед яких було двоє представників України (Дмитро Удовиченко і Георгій Мороз).

Конкурс скрипалів імені Яна Сібеліуса проводиться раз на 5 років у столиці Фінляндії Гельсінкі та є одним з найбільш престижних і складних серед таких світових змагань. Журі конкурсу, що традиційно складається з найвідоміших і авторитетних музикантів, відзначило надзвичайну зрілість інтерпретацій Дмитра Удовиченка, нестандартність його мислення та високу виконавську культуру.

Дмитро Удовиченко навчається у Folkwang Universität der Künste (Німеччина). Свого часу закінчив Харківську середню спеціалізовану музичну школу у класі Людмили Вареніної. Є переможцем численних престижних конкурсів (International Jascha Heifetz Competition, Joseph Joachim International Violin Competition у Ганновері, ім. Л.Ауера в Петербурзі, володарем Гран-прі на конкурсі Andrea Postacchini nternational Violin Competition в Італії).

Нагадаємо, LB.ua ексклюзивно транслює всі естонські концерти фестивалю Odessa Classics. Повну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram