ГоловнаКультура

Мирослава Гонгадзе має намір видати книгу про вбитого журналіста, свого чоловіка Георгія

Журналістка опублікувала уривок твору.

Журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе почала писати книгу про свого чоловіка, журналіста Георгія Гонгадзе, вбитого у вересні 2000 року. Про це Гонгадзе написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Минуло 19 років з тих пір, як я бачила свого чоловіка востаннє. Цього року у Фонді журналістики ім. Немана в Гарвардському університеті я нарешті почала писати про це. Я відчуваю, що прийшов час поділитися своєю любов'ю зі світом", - написала Гонгадзе.

Нагадаємо, Гонгадзе викрали в ніч з 16 на 17 вересня 2000 року. У листопаді обезголовлене тіло журналіста знайшли в Таращанському лісі, за 70 кілометрів від Києва. Останки журналіста поховали тільки навесні 2016 року.

Зникнення і вбивство Георгія Гонгадзе спровокувало широкий суспільний резонанс, в Україні пройшли широкомасштабні акції протесту "Україна без Кучми", протягом яких протестувальники звинувачували тодішнього президента і його найближче оточення в зникненні журналіста і вимагали відставки президента.

У 2009 році за звинуваченням у вбивстві затримали ексначальника МВС Олексія Пукача, 2013 року суд засудив його до довічного ув'язнення. У справі про вбивство Гонгадзе також засуджено колишніх співробітників МВС Валерія Костенка, Олександра Поповича і Миколу Протасова, вони отримали по 12 і 13 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram