ГоловнаКультура

Восени у Львові відбудеться Конгрес Культури

Тема - зміна культурної ситуації в Україні після падіння Берлінського муру і розвалу СРСР.

Восени у Львові відбудеться Конгрес Культури
Фото: Конгрес культури

У жовтні у Львові відбудеться Конгрес Культури "Перехід 1989", присвячений аналізу культурного досвіду України і Європи за останні 30 років і напрацювання рекомендацій для культурної сфери України.

Як повідомляють організатори, на Конгрес приїдуть 200 представників культурної сфери з України та з-за кордону.

Очікується, що "Перехід 1989" покладе початок традиції конгресу-бієнале і стане платформою для обговорення та стратегії у сфері культури.

Тематично конгрес відштовхується від 1989 року, року падіння Берлінського муру. Матиме три тематичні блоки, в рамках яких відбудуться дискусії: "Мури. Міри. Наміри".

Учасники конгресу обговорять, що змінилося в культурній ситуації незалежної України за 30 років; як на культурний процес вплинули феномени і події минулого і новітні явища.

У кожного блоку - свій куратор: "Мури" курирує журналіст Антін Борковський, "Міри" - Зоряна Рибчинська, завкафедрою культурології Гуманітарного факультету УКУ, "Наміри" - Зеновій Мазурик, викладач кафедри культурології УКУ і музеолог.

Крім дискусійної програми, на конгресі відбудеться трієнале сучасного мистецтва "Український зріз", куратором якого буде Влодко Кауфман, співкуратором - Сергій Петлюк, координаторкою - Лідія Савченко-Дуда. Це буде четвертий "Український зріз" - попередні три проходили в Польщі.

Фото: Конгрес культури

Деталі - на сторінці Конгресу у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram