ГоловнаКультура

Через останню серію "Гри престолів" 10 млн американців не вийдуть на роботу, - опитування

Вони святкуватимуть сходження на Залізний трон або боротимуться з негативними емоціями.

Через останню серію "Гри престолів" 10 млн американців не вийдуть на роботу, - опитування
Фото: HBO

За даними соціологічних опитувань, понад 10 млн американців не вийдуть на роботу, щоб подивитися останню серію популярного серіалу "Гра престолів" у понеділок, 20 травня.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на компанію з управління персоналом Kronos Incorporated.

Згідно з даними соцопитування, проведеного The Harris Poll, 27,2 мільйона американців пропустять роботу повністю, запізняться, будуть працювати віддалено або будуть менш продуктивними, ніж зазвичай.

10,7 млн опитаних розповіли, що пропустять роботу, щоб стати "свідками сходження на Залізний трон і відсвяткувати це" або "впоратися з негативними емоціями". З них 5,8 млн службовців планують взяти вихідний, лікарняний або відгул.

Близько 2,9 млн планують запізнитися на роботу в понеділок вранці, а 3,4 мільйона працюватимуть віддалено, хоча зазвичай вони цього не роблять.

"Останній сезон "Гри престолів" вже підірвав продуктивність 20,4 млн американців", йдеться в дослідженні.

4,4 млн працівників пропустили роботу спеціально для повторного перегляду епізодів. 7,3 млн працівників зізналися, що взяли лікарняний або вихідний, щоб пропустити роботу в понеділок саме тому, що вночі вони дивилися "Гру престолів".

"Багато шанувальників серіалу кажуть, що навіть під час роботи їхні думки як і раніше перебувають у Вестеросі: 12,7 млн працівників зізналися, що вони проводять по п'ять або більше годин на тиждень, обговорюючи, читаючи або публікуючи в інтернеті інформацію про Game of Thrones, тоді як як ще 16,5 мільйона сказали, що витратили від однієї до чотирьох годин, роблячи те саме", - наголошується в повідомленні.

Опитування проведено онлайн з 7 по 9 травня 2019 року серед 1090 зайнятих дорослих американців у віці від 18 років і старше.

Нагадаємо, фанати "Гри престолів" почали збирати підписи в петиції до НВО з вимогою перезняти фінал серіалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram