ГоловнаКультура

Два кінотеатри в Чернівцях відмовилися брати "Кіборгів" у прокат

Для прокату на екранах України випущено 158 копій фільму.

Два кінотеатри в Чернівцях відмовилися брати "Кіборгів" у прокат
На прем’єрному показі художнього фільму «Кіборги» у Києві,6 грудня 2017.
Фото: прес-служба президента

У четвер, 7 грудня, в український прокат вийшов фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги". До цього був цикл презентацій у Маріуполі, Запоріжжі, Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, а офіційна прем'єра картини відбулася 6 грудня в Києві.

Про це розповіла продюсер фільму Іванна Дядюра, передає ZN.UA.

За словами Дядюри, для прокату на екранах України випущено 158 копій "Кіборгів".

"Якщо порівнювати, то, наприклад, фентезі "Сторожова застава" - 149 кінотеатрів, кінокомедія "DZIDZIO контрабас" - 154 кінотеатри", - зазначила вона.

Разом з тим, не всі кінотеатри відгукуються на пропозицію пустити в прокат складну військову драму.

"Наприклад, у Чернівцях є два сучасні кінотеатри - імені Ольги Кобилянської та "Кінопалац". Вони відмовилися брати "Кіборгів" у прокат", - розповіла Дядюра. При цьому, за її словами, відмова не була нічим мотивована.

"Ми їм спочатку писали письмові запити, телефонували. Але там просто перестали брати слухавку і відповідати. І ось, мабуть, таких відвертих бойкотів "Кіборгів" більше в Україні ніде і не було", - додала продюсер.

Нагадаємо, фільм "Кіборги" розповідає про бої за Донецький аеропорт. Режисер Ахтем Сеїтаблаєв присвятив картину Аміні Окуєвій, яка була добровольцем і прес-офіцером батальйону імені Джохара Дудаєва. Аміна загинула в результаті обстрілу машини, її вбивство називають замовним і політичним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram