ГоловнаКультура

Фестиваль DocudaysUA проведе спеціальну кінопрограму в ПінчукАртЦентрі

Програма називається "Обережно: крихке?" і включає три фільми.

Фестиваль DocudaysUA проведе спеціальну кінопрограму в ПінчукАртЦентрі
Кадр з фільму "Ама-Сан"
Фото: Visions du Réel

У грудні Docudays UA і PinchukArtCentre у рамках виставки "Крихкий стан" проведуть спеціальну кінопрограму "Обережно: крихке?".

Як повідомляють організатори, в добірці фільмів - три хіти, показані на Docudays UA цього року.

Наприклад, у програмі покажуть фільми "Китайські Ван-Гоги" (реж. Юй Хайбо, Юй Тянкі Кікі), "Ама-Сан" (реж. Клаудія Варежау) і "Повзький сад" (реж. Тім Гребхем, Джаспер Шарп). Покази пройдуть 12, 19 і 26 грудня.

Модераторками показів виступлять програмні координаторки Docudays UA: Ольга Бірзул, Вікторія Лещенко і Дарія Бассель.

"Як відомо, неігрове кіно - це не просто дзеркало, а збільшувальне дзеркало, в якому режисери намагаються роздивитися реальність. Наша епоха - час диванних очевидців, час, у якому людина з кінокамерою остаточно набула статусу деміурга. З іншого боку, не варто забувати, що всі ми живемо в епоху постправди, коли роздробленість джерел новин створює досить неоднозначну ситуацію: брехня, вигідна певним силам, може дуже швидко підміняти правду завдяки тонко продуманим інформаційним кампаніям. Ні сучасне мистецтво, ні документалістика більше не можуть претендувати на абсолютну істину. Вона народжується під час зіткнення різних позицій, пильного критичного аналізу і конструктивного діалогу", - йдеться в описі програми кінопоказів.

Виставка "Крихкий стан" у ПАЦ триватиме до 6 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram