ГоловнаКультура

У Франції помер співак Джонні Холлідей

Холлідей, якого називали "французьким Елвісом Преслі", першим почав виконувати рок-н-рол по-французьки.

У Франції помер співак Джонні Холлідей
Джонни Холлидей
Фото: wikipedia.org

Французький рок-співак і композитор Джонні Холлідей помер у віці 74 років.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Джонні Холлідей пішов. Я пишу ці слова і не вірю, але все ж це правда. Мого чоловіка більше немає, він покинув нас цієї ночі так само, як і прожив своє життя - сміливо і з гідністю", - повідомила дружина співака Летисія.

Причиною смерті, як повідомляють інформагентства, став рак легенів.

Холлідей народився 1943 року, а музичну кар'єру почав у 1960-ті, адаптуючи на французький лад твори американського року. За свою кар'єру співак, справжнє ім'я якого Жан-Філіп Смет, склав понад 1000 пісень, продав понад 100 млн дисків і знявся в декількох фільмах.

1997 року тодішній президент Франції Жак Ширак вручив Холлідею орден Почесного легіону. Саме Холлідей, якого називали "французьким Елвісом Преслі", першим почав виконувати рок-н-рол по-французьки.

"Ми не забудемо ні ім'я, ні голос, ні вираз обличчя Джонні. Особливо в пам'яті залишиться те, як він виконував свої пісні, з властивим йому ліризмом, грубим і одночасно м'яким, це все тепер частина історії французької пісні. Він привніс частинку Америки в наш національний Пантеон", - зазначив президент Франції Еммануель Макрон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram