ГоловнаКультура

4-й фестиваль класичної музики Odessa Classics оголосив програму

2018 року фестиваль триватиме 10 днів.

4-й фестиваль класичної музики Odessa Classics оголосив програму
Фестиваль Odessa Classics , 2016
Фото: focus.ua

Фестиваль Odessa Classics, який традиційно проходить на початку літа в Одесі, оголосив програму і відкрив продаж квитків.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, у 2018 році він пройде вчетверте і триватиме 10 днів.

У рамках фестивалю три концерти дасть Берлінський камерний оркестр, а також виступлять скрипалі Максим Венгеров і Робі Лакатош, піаніст Штефан Владар, віолончеліст Антоніо Менезес і кларнетист Дмитро Ашкеназі.

Крім традиційних концертів у філармонії і оперному театрі, в програмі - виставки, літературні зустрічі, кінопрограма і концерт на Потьомкінських сходах.

Програма IV Міжнародного фестивалю. Odessa Classics

1 червня 2018. Відкриття фестивалю. Одеський оперний театр. Максим Венгеров, скрипка (Ізраїль). У програмі - Брамс, Равель, Сен-Санс.

2 червня 2018. Одеський Оперний театр. Програму буде оголошено пізніше.

3 червня 2018. Одеська філармонія. Робі Лакатош та ансамбль. Програма La Passion (Монті, П'яццолла, Лакатош, Косма) .

4 червня 2018. Одеська філармонія. Штефан Владар, фортепіано. Програма із шедеврів Віденської класики - Гайдна, Бетховена («Апасіоната»), Шуберта («Велика Соната»).

5 червня 2018. Одеська філармонія. Дмитро Ашкеназі (Швейцарія), Олексій Ботвинов і SWISS CHAMBER QUARTET. У програмі - шедеври Моцарта, Стаміца, Ібера, Пуленка.

6 червня 2018. Одеський оперний театр. Скрипаль Даніель Хоуп (Великобританія) і Берлінський камерний оркестр. Проект Vivaldi Recomposed.

7 червня 2018. Одеська філармонія. Піаніст Себастіан Кнауер (Німеччина), Берлінський камерний оркестр у проекті "UBER-BACH".

8 червня 2018. Потьомкінські сходи. Open air концерт з відеоінсталяціями і світловим шоу. Берлінський Камерний оркестр під керуванням Майкла Гуттмана, піаніст Олексій Ботвинов, і інші солісти. У програмі - музика Моцарта і популярна класика. Вхід вільний.

9 червня 2018. Одеська філармонія. Авторський проект пам'яті геніального Андрія Тарковського представить син великого кінорежисера Андрій А. Тарковський (Італія). Музична частина - дует GAZZANA (сестри Рафаелла і Наташа Гаццана, скрипка і фортепіано, Італія).

10 червня 2018. Закриття фестивалю. Одеська філармонія. Антоніо Менезес (Бразилія-Швейцарія, віолончель), Майкл Гуттман (Бельгія, скрипка), Олексій Ботвинов (Україна, фортепіано). Вечір музики Сергія Рахманінова. Соната для віолончелі та фортепіано і Велике елегійне тріо "Пам'яті великого художника".

Як і в минулі роки, глядачів і слухачів фестивалю ODESSA CLASSICS очікує окрема програма New Soundscapes. Її куратор Любов Морозова підготувала 7 концертів нової української та європейської музики, вони будуть проходити пізніми вечорами після основної фестивальної програми.

Під час фестивалю ODESSA CLASSICS в Одеському музеї західного та східного мистецтва пройде персональна виставка Віктора Сидоренка.

Крім того, в рамках музичного свята заплановані круглі столи, дискусії та майстер-класи. Їх теми, дати і місця проведення буде повідомлено додатково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram