ГоловнаКультура

У Києві пройде літературно-сценічне дійство, присвячене п'єсам Лесі Українки

"...І головну роль граю я сама..." пропонує подумати над тим, чому п'єси класика не ставлять у театрах.

14 грудня на Сцені 6 у Центрі Довженка відбудеться літературно-сценічне дійство "...І головну роль граю я сама...", присвячене виходу другого тому збірника листів Лесі Українки.

Як повідомляють організатори, дійство має на меті подумати над тим, чому п'єси Лесі Українки не ставлять в українських театрах.

"Можна на пальцях однієї руки перерахувати режисерів, які сьогодні взагалі наважуються узятися за Лесю Українку, та й то в основному за "Лісову пісню" в форматі" казки для дітей і юнацтва". Чи є це показником сумного стану українського театру, а то і глибших проблем, пов'язаних з нашою культурною самоідентифікацією?" - йдеться в описі проекту.

Дійство передбачає дві частини. Перша - моноспектакль "Театру у кошику" режисера Ірини Волицької. Друга частина - діалог між Оксаною Забужко і Іриною Волицькою. У фіналі свою Лесю Українку представить група "Сестри Тельнюк".

Деталі події - на сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, цього року вийшов другий том листів Лесі Українки у видавництві "Комора". У видавництві зазначають, що вперше листи письменниці, написані в період з 1876-го по 1902 рік, представлені в повному обсязі і без цензури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram