ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" не підтвердили загрозу усунення України

Висновки швейцарської газети виявилися перебільшеними.

Організатори "Євробачення" не підтвердили загрозу усунення України
Фото: inshe.tv

В Європейській мовній спілці не підтвердили інформацію про розгляд санкції проти України - аж до виключення з учасників "Євробачення".

У ЄМС виданню DW підтвердили цитати свого генерального директора Інгрід Дельтенре, оприлюднені в швейцарській бульварній газеті Blick, проте відзначили, що не можуть відповідати за інші припущення газети.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб усі 43 учасники "Євробачення" змогли виступити на конкурсі цього року", - повідомили в ЄВС. Водночас, якщо "хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть "бути розглянуті певні заходи" щодо порушника, додали там.

Нагадаємо, на сайті Blick увечері 28 березня було опубліковано статтю, з якої, з посиланням на Дельтенре, випливало, що організатори конкурсу готові застосувати до Києва санкції через рішення СБУ заборонити в'їзд у країну російській учасниці конкурсу "Євробачення" Юлії Самойловій. Заборона обґрунтована тим, що Самойлова в 2015 році, порушуючи встановлений Києвом законодавчий порядок, в'їхала на територію анексованого Криму.

Європейська мовна спіслка раніше запропонувала влаштувати дистанційну участь Самойлової в конкурсі - транслювати її виступ під час конкурсу по супутнику. Однак "Перший канал", якому зробили таку пропозицію, відкинув її.

Минулого тижня віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь в "Євробаченні", запропонувавши учасника, який не має проблем з українським законодавством. У Росії, проте, відмовилися міняти учасника конкурсу.

62-й конкурс "Євробачення" пройде в Києві з 9-го по 13 травня. У ньому візьмуть участь понад 40 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram