ГоловнаСуспільствоЖиття

5 фільмів з програми "Молодості" номінуються на призи Європейської кіноакадемії

Кіноакадемія представила лонг-лист з 47 фільмів, висунутих на звання кращих 2012 року.

5 фільмів з програми "Молодості" номінуються на призи Європейської кіноакадемії
Кадр из фильма "Охота"

У список фільмів-претендентів на нагороди Європейської кіноакадемії цього року потрапили 5 фільмів з програми 42-го кінофестивалю "Молодість".

В основному конкурсі "Молодості" буде показано фільм "Нирки" (Чехія), поза конкурсом - картина "Гола бухта" (програма "Скандинавська панорама") і "Сестра" ("Французька панорама"). Угорська картина "Просто вітер", яка завоювала три призи Берлінського кінофестивалю, і данська "Полювання" (приз кращому акторові Каннського кінофестивалю) покажуть у програмі "Фестиваль фестивалів", в якій, як правило, збирають призерів найголовніших світових кінооглядів.

Крім того, на European Film Awards цього року висунули три фільми, які київський глядач міг подивитися ще на торішній "Молодості": "Одного разу в Анатолії", "Поліцейський" і "Войовниця". Шорт-лист номінантів буде оприлюднено у Севільї 3 листопада.

42-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбуватиметься у Києві з 20 по 28 жовтня 2012 року.

Нагадаємо, цього року в основному конкурсі фестивалю, покликаного відкривати нові імена в кінематографі, бере участь фільм українського режисера Дар'ї Онищенко "Істальгія". Крім того, на "Молодості" з'явиться національний конкурс короткометражок, участь в якому візьме фільм Мирослава Слабошпицького "Ядерні відходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram