ГоловнаКультура

Кінофестиваль "Молодість" відкриється українським німим фільмом

Фільм "Шкурник" 1927-го року свого часу було заборонено до показу.

Кінофестиваль "Молодість" відкриється українським німим фільмом

42-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" відкриється забороненим українським німим фільмом 1927 року - "Шкурник" режисера Миколи Шпиковського.

Про це повідомляє інтернет-видання "Медіаняня".

Директор фестивалю, Андрій Халпахчі, розповів виданню, що фільм-відкриття буде показано в супроводі оркестру, а церемонія відкриття відбудеться в Оперному театрі. За словами Андрія Яковича, "Шкурника" було заборонено свого часу, оскільки він дуже різко показував революцію 1917 року.

"Дія відбувається в Києві на Андріївському узвозі, головний герой - простий пересічний мешканець: сьогодні він - з червоними, завтра - з білими. По-моєму, під наші вибори це буде дуже актуально", - зазначив Халпахчі.

Днями оргкомітет "Молодості" оголосив про завершення прийому фільмів на відбір в програми 42-го міжнародного кінофестивалю. Кількість заявок, за словами організаторів, побила всі рекорди - 1250 фільмів з 90 країн (минулого року їх було близько 800). 154 картини з них - українські.

Результати відбору будуть вивішені на сайті фестивалю на початку вересня. Між тим, один фільм з конкурсної програми вже відомий - це "Істальгія" українського режисера Дар'ї Онищенко. Зйомки "Істальгії" завершилися нещодавно, але організатори "Молодості" вже його подивилися і відібрали в основний конкурс.

Крім цього, Андрій Халпахчі розповів про позаконкурсні програми 42-ї "Молодості":

"Цього року глядачів Молодості очікує надскладна ретроспектива Алана Роб-Гріє - французького режисера, якого, проводячи паралелі з живописом, можна назвати Мондріаном в кінематографі. Буде маса традиційних програм - скандинавська панорама, франкофонія кіно, німецькомовне кіно, ізраїльський фокус. Ізраїльське кіно зараз на підйомі, і це здалося нам дуже цікавим. Як завжди, буде нове російське кіно, багато традиційних програм і якісь спеціальні події".

42-й міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбудеться в Києві з 20 по 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram