ГоловнаКультура

Закінчилися зйомки фільму Одарки Онищенко "Істальгія"

Фільм знімали за участю України, Німеччини та Сербії.

Закінчилися зйомки фільму Одарки Онищенко "Істальгія"

"У цій історії нам вдалося з'єднати три сучасні культури. Це винятковий випадок для національного кінематографа, коли в одному проекті зійшлися талановиті молоді українські актори та зірки європейського кіно", - говорить режисер фільму Одарка Онищенко.

Один із виконавців головних ролей - австрійський актор Карл Маркович зазначив, що робота з українським режисером стала для нього "дуже надихаючою співпрацею". Нагадаємо, восени 2011 року дебютний фільм Марковича як режисера "Дихання" отримав гран-прі Київського кінофестивалю "Молодість".

Картина складається з трьох історій, які об'єднані загальним сюжетом. Основні події відбуваються в Німеччині, де герої опиняються в повній ізоляції від німецького суспільства. Їх об'єднує слов'янська культура і власні діти, які залишилися на батьківщині в Україні та Сербії.

З українського боку над проектом працювало більше ніж 60 осіб. Серед них актори Олексій Горбунов, Ніна Ніжерадзе, Вікторія Варлей та інші.

"Істальгія" - одна з перших картин, знята в рамках нової політики державного протекціонізму національного фільму.

Кращі сцени з фільму "Істальгія" будуть представлені в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю з 13 по 21 липня. Прем'єру картини планується провести восени 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram