ГоловнаБлогиБлог Василя Ковальчука

Януковича дискредитують однопартійці Мамай та Удовіченко

Януковича підставляють його ж ставленики на місцях. Яскравий приклад цьому місто Полтава. Якщо він програє вибори 2015 року в Полтавському регіоні йому буде кому дякувати, а саме, Мамаю і Удовіченко.

Фото: vpoltave.info

Антимонопольний комітет обласної адміністрації зробив висновок про необґрунтоване підняття цін на проїзд в громадському транспорті. Голова державної адміністрації Полтавської області Удовіченко О. В. закрив очі на цей висновок. Тільки бунт населення і масові заходи змусили відмінити грабунок населення.

Тарифи на обслуговування будинків безпідставно піднялись втричі. Прем’єр-міністр Азаров звернувся до Удовіченка, вимагаючи вплинути на міського голову Мамая. Чомусь голова державної адміністрації в Полтавській області Удовіченко не поспішав виконувати накази прем’єра. Як результат, Полтава відзначилась черговою Полтавською битвою, а обурені полтавці ганялись за міським головою. Мамай тікав з будівлі міськвиконкому під охороною «Беркута». І біг за дозволом до того ж голови державної адміністрації. Після отримання від нього дозволу, тарифи були повернуті до попереднього рівня.

28.10.2013 року доведені до відчаю бабусі і дідусі (жителі Червоного Шляху) черговий раз прийшли на зустріч з міським головою з вимогами:

1. Негайно відновити роботу філії загальноосвітньої школи № 12 за адресою м. Полтава, селище Червоний Шлях вул. Лисенка, 17. На сьогоднішній день будівля школи і її майно віроломно захоплені міським головою Мамаєм О. Ф.

2. Відкрити аптечний кіоск в селищі Червоний Шлях.

3. Відремонтувати дороги в селищі Червоний Шлях.

4. Забезпечити якісне транспортне сполучення із містом.

І знову міський голова Мамай, за якого свого часу проголосувало 62% голосуючих виборців, принизливо тікає від людей. Так до будівлі міськвиконкому прийшли відстояти інтереси свого мікрорайону 40, ну максимум 50 чоловік, з яких ¾ були люди похилого віку, бо дієздатні жителі в робочий час на роботі. Деякі бабусі і дідусі були «озброєні» і цією зброєю були палички, бо інакше дибати не можуть. Тому проти них задіяно до 200 міліціонерів і це не рахуючи співробітників ДАІ, серед них до 100 бійців «Беркута» в червоних беретах, адже цей підрозділ призначений для боротьби з озброєними формуваннями.

Дивно, чому ж Мамаю не вийти і не поспілкуватись з пенсіонерами, яких він так довго перед виборами підгодовував і які його обрали. На той час вони його обожнювали. Тому легко зробити висновок - казати йому нічого, зустрічатись він боїться, бо фігура не самостійна, тому з травня 2013 року жодного разу, незважаючи на обіцянки, з жителями мікрорайону Червоний Шлях він не зустрівся. На поновлення роботи школи йому погодження не дає голова державної адміністрації Олександр Васильович Удовіченко. Мамай це ширма для злочинних оборудок, а не особистість, яка творить добро людям.

Прем’єр-міністр Азаров та міністр освіти і науки Табачник, як державники, за результатами двох перевірок інспекції міністерства освіти 16.09.2913 року та 15.10.2013 року зробили висновки і відзначили в наказі: «Закриття школи суперечить законам. Діяльність школи 1-4 класів в мікрорайоні Червоний Шлях м. Полтави вул. Лисенка, 17 негайно поновити». Цей наказ не міському голові, а голові обласної державної адміністрації. Комісія від інспекції міносвіти з’ясувала, що акт перевірки санітарних норм будівлі школи за адресою м. Полтави вул. Лисенка, 17 відсутній, перевірка не проводилась.

Далі гірше, з’ясували явні злочини - дітей до школи на вул. Нариманівську шкільним автобусом возили протягом року за гроші, і це ще не все. Автобус ремонтувався за кошти батьків. І при цьому обласна прокуратура, якій міністр освіти Табачник доручає перевірку ситуації навколо школи, не вбачає порушень: «Для підвезення дітей із Червоного Шляху до навчального закладу у користування школи надано автобус ПАЗ 423400 номерний знак ВІ 3284 АА. Перевезення учнів здійснюється регулярно за безпечним маршрутом, їм надаються пільги на проїзд». (як Вам об’єктивність перевірки прокуратури?)

Полтавці пам’ятають, як брудно працював адміністративний ресурс при обранні Мамая на посаду міського голови. Адже згідно закону про держслужбовця, його не можна було навіть реєструвати кандидатом (відсутність освіти), як заплющували очі на цинічний підкуп виборців голова обласної державної адміністрації Удовіченко і прокурор Полтавської області Міронов. А «нерозкритість» всіх тих злочинів при проведенні останніх виборів в Полтаві і області, як на виборах міського голови так і в депутати ВР? Чого тільки варта агітація з державного канала «Лтава» в день виборів. Ось звідки бездіяльність і прикриття всіх розкрадань бюджетних коштів. Не варто навіть казати про самостійність діяльності міського голови Мамая, коли ГДОА Удовіченко заявляє: «Ну що я йому свої мізки вставлю?». А головний міліціонер області Федосов про нього ж: «Його місце в буцигарні». Так, а навіщо за вуха тягли злочинця до влади? Що засліпило очі? Так наче ж не дурні, а отже знайшли Мамая відбувайла…

Школярі 1-4 класів школи Червоного Шляху повинні йти до школи 100-300 метрів, але завдяки Мамаю та Удовіченку їх везуть 25 км. І діти повинні щоденно підніматись раніше на 1 годину (1 година х 80 школярів) = 80 чол./год. – і це тільки учнів, а є ще проблема для батьків і це щоденно. Повертаючись зі школи додому, а у дітей різна кількість уроків, 3 класи (60 школярів) чекають 1 клас (20 школярів) у якого останній урок. Можна підрахувати втрачені людські години. Автобус ПАЗ 423400, посадочних місць – 30; загальне число місць – 50, а дітей 80. В мікрорайоні транспорт нерегулярний, тому автобус підбирає всіх охочих. А це 4,5 тис населення Червоного Шляху. Отже 4 чоловіка на одному сидінні – оце так дотримання санітарних норм.

А як Вам щирість голови державної адміністрації, намісника президента Удовіченка Олександра Васильовича. 16.09.2013 року він отримав наказ міністра освіти Табачника негайно поновити роботу школи Червоного Шляху (наказ продублював і прем’єр Азаров). 17.09.2013 року він провів зібрання в цій школі, вперше відвідавши її, і велів міському голові Мамаю: «щоб завтра 18.09.2013 року бригада робила ремонт» - ну це на публіку. А 19.09.2013 року в Секретаріат Президента, який тримав на контролі питання закриття школи, був відправлений за підписом Удовіченка лист:

- філіал 12 школи м. Полтава, Червоний Шлях вул. Лисенко,17 закрита за результатами перевірки санепідемстанції в зв’язку з порушенням санітарних норм;

- з батьками проведена робота, конфлікт вирішений, напруга в суспільстві знята; На батьків дітей тиснули за допомогою адміністративного ресурсу і за допомогою ювенальної юстиції;

- діти доставляються до школи за адресою м. Полтава, вул. Нариманівська безпечним шляхом, маршрутом №4. Автобус ПАЗ 423400 возить 80 дітей по безпечному маршруту відстанню в 25 км, що являється порушенням всіх санітарних норм. Та ще й за таке знущання над дітьми батьків змушують сплачувати гроші 1,5 гр. х 2 = 3гр., 3 гр. х 24 учбових дні = 72 гр., є сім’ї 3-є дітей = 216 гр.

Сьогодні 04.11.2013 року іде замилювання очей, імітують ремонт школи, а дітей возять 25 км. в школу і 25 км. назад. Бідні діти. Як Ви думаєте, зростає авторитет Януковича?

Якщо у людини нормальна психіка, то вона з теплотою ставиться до дітей і намагається всіляко огородити їх від проблем. Кожен з нас, перебуваючи в переповненому транспорті, поступається місцем малій дитині, який би не був заморений після робочого дня. Але я навмисно обмовився, якщо у людини нормальна психіка.

Мабуть, Президенту України Януковичу потрібно взяти на озброєння пораду свого білоруського колеги Лукашенко, який озвучив крилату фразу, яка з білоруським шармом звучить наступним чином: «Команду нужно периодично "перетрахивать"». Якщо не дослухатись до поради «бацьки» можна втратити довіру і бути "перетраханим".

Василь Ковальчук Василь Ковальчук , Правозахисник, афганець
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram