ГоловнаБлогиБлог Вадима Івченка

Обіцянки живуть лише тиждень!

Влада знову повторила свій минулотижневий «фокус» і розмістила у п’ятницю ввечері важливу інформацію - чи то в надії, що її не замітять, або ж, що за вихідні трохи вщухнуть пристрасті навколо.

Попри всі заяви, які робились урядовцями цілий тиждень про те, що те катастрофічне підвищення цін на газ у листопаді буде останнім, і що «люди не постраждають», вже за декілька днів «клятви» були забуті!

Фото: Maxal_Tamor/Depositphotos

25 жовтня ввечері, близько 18.00 Кабмін опублікував на своєму сайті проект постанови про умови та ціну поставок газу населенню та підприємствам ТКЕ з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2020 року. Цей документ з самого розміщення отримав величезний резонанс серед журналістів, але в доступі він протримався лише декілька хвилин, потім його було знято.

Українські новини встигли зробити скрин з цієї постанови. В ній зазначано, що на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня встановлено ціну на газ з 1 листопада на рівні 8550 грн за тисячу кубометрів. З 1 травня нове підвищення – ціна зростає до майже 10 000 гривень. З 1 січня 2020 – третє підвищення – аж до 12000 грн за кубометр. Все це робиться на виконання попередньої умови для затвердження нової програми фінансування МВФ в розмірі 3,9 мільярда гривень.

На всі намагання отримати офіційні роз’яснення - мовчання.

Зовсім не дивує, що чергове підвищення призначено саме на травень. Це буде якраз після виборів президента. Якщо нинішня влада отримує перемогу на виборах – отже це означатиме підтримку людьми цієї політики. Якщо ж програють – тоді це зобов’язання перед міжнародними партнерами України буде виконувати інший президент. І на його плечі ляже тягар невиконання зобов’язань або перед людьми, або перед МВФ.

Утаємниченість рішень закритого засідання уряду з прийняття важливих для країни та українців рішень означає лише одне – у Порошенка немає сміливості зізнатись в кабальних домовленостях з міжнародним валютним фондом. Він розуміє, що таке підняття ціни є злочином проти українського народу і стане остаточною крапкою в його політичній кар’єрі. Такі дії не забуваються і не прощаються!

Сьогодні українці мають вирішити для себе – або Порошенко і газове ярмо, яке задушить Україну, або Тимошенко і нові переговори з МВФ та зниження ціни до 3,5 тисяч гривень.

Вадим Івченко Вадим Івченко , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram