ГоловнаБлогиБлог Надії Парфан

Свобода нарощує темпи покращення

8 грудня на учасників та учасниць мирної акції протесту проти цензури та порушеннь прав людини на Бесарабській площі в Києві напали активісти ВО “Свобода”. Прикриваючись журналістськими посвідченнями партійної газети, нападники проникли через міліцейський кордон і застосували газові балони.

Міліція, завданням якої є захищати мирне зібрання громадян і громадянок від провокаторів, затримала шістьох учасників акції. Серед них - правозахисник Володимир Чемерис, активіст студентської профспілки «Пряма дія» Сергій Мовчан, активіст ГО «Інсайт» Тимур Лисенко. Разом із ними затримали кількох нападників-праворадикалів. Увечері того ж дня на учасників правозахисної акції знову напали, цього разу індивідуально і з нанесенням тілесних ушкоджень. 

“Журналістка” партійної газети ВО “Свобода” Онися Гарай розпиляє газовий балончик в учасників демонстрації за права людини.

У той же день прес-служба парламентської партії ВО “Свобода” опублікувала на своєму сайті новину із заголовком "Свободівці завадили акції гомосексуалістів у Києві" і цим самим взяла на себе відповідальність за напад. Поруч з іменами націоналістів, які вдалися до насильства, у тексті новини сказано, що “завдяки допомозі депутата-свободівця Олега Гелевея до кінця дня всіх було відпущено”.

Тим часом шестеро активістів-правозахисників залишилися затриманими, а троє інших - у травмпунктах. Популярні ЗМІ назвали напад "бійкою" і розповсюдили новину швидше, ніж суд встиг присудити активістам адміністративні штрафи. До депутатських повноважень Гелевея нікому не було діла. Покращення триває...

 

Учасник правозахисної акції з нагоди Міжнародного дня прав людини, на якого напали праворадикали після акції

Надія Парфан Надія Парфан , Культуролог, перекладачка, аспірантка Києво-Могилянської Академії, активістка Феміністичної Офензиви
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram