ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Бельгії вперше засуджено ката ІДІЛ

Ще 5 ймовірних терористів виправдали через недоведення провини.

У Бельгії вперше засуджено ката ІДІЛ
Фото: grantham.karoo.net

Бельгійський суд засудив до 28 років в'язниці бойовика терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), який повернувся в країну.  

Про це повідомляє RTL.

Під час слухань було встановлено, що 24-річний уродженець міста Вілворде Хакім Е. був активним членом ІДІЛ і брав участь у бойових діях у Сирії. У 2014 році підсудний брав безпосередню участь у страті заручника, якому відрізав голову.

Відео розправи терорист виклав у мережу. Пізніше саме цей запис допоміг упізнати злочинця і притягнути його до відповідальності після повернення до Бельгії.

Як уточнює RTL, судовий вердикт став першим прийнятим стосовно до терориста, який вчинив злочин у зоні бойових дій і повернувся в країну. П'ятеро інших фігурантів справи були виправдані через недоведення провини.

25 січня в декількох районах Брюсселя затримали кількох імовірних бойовиків ІДІЛ. За інформацією правоохоронних органів королівства, всі вони нещодавно повернулися в країну з Сирії та Іраку, де воювали на боці бойовиків.

Як повідомляли в листопаді 2016 року, Бельгія має намір посилити правила в'їзду з метою забезпечення жорстких заходів безпеки після терактів у Франції та Брюсселі.

У Бельгії продовжує діяти режим підвищеної терористичної загрози, введений після нападів в аеропорту та метро бельгійської столиці, в результаті яких загинуло понад 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram