ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російська опозиція подала заявку на проведення маршу пам'яті Нємцова

Ліміт учасників, відповідно до поданих заявок, - 30 тис. осіб.

Російська опозиція подала заявку на проведення маршу пам'яті Нємцова
Марш памяти Немцова (Архив)
Фото: EPA/UPG

У московську мерію подали заявку на проведення маршу пам'яті Бориса Нємцова

Про це в "Твіттері" повідомив один з організаторів акції Ілля Яшин. Співголова московського відділення руху "Солідарність" Петро Царьков передав заявку на проведення маршу представників мерії.

У заявці вказано маршрут від Слов'янської площі до Москворецької набережної і Великого Москворецького мосту, місця вбивства Нємцова. За таким самим маршрутом пройшла перша акція пам'яті політика наступного дня після вбивства.

Ліміт учасників, відповідно до поданих заявок, - 30 тис. осіб. Планують, що акція відбудеться в неділю, 26 лютого, з 14:00 до 16:00.

Раніше організатори акції написали відкритого листа меру Москви Сергію Собяніну з проханням погодити проведення маршу за маршрутом, вказаним у заявці.

У першу річницю вбивства Нємцова марш його пам'яті пройшов по Бульварному кільцю і завершився на проспекті Сахарова. Повторити маршрут першої акції мерія заборонила.

Опозиціонера Бориса Нємцова вбили в ніч на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. Судовий процес у справі про вбивство політика почався в жовтні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram