ГоловнаСвіт

Міноборони РФ оголосило про завершення раптової перевірки боєготовності

Міноборони РФ оголосило про завершення раптової перевірки боєготовності
Фото: mil.ru

Міністерство оборони Російської Федерації повідомило про завершення раптової перевірки бойової і мобілізаційної готовності військ трьох військових округів, Північного флоту, головного командування Повітряно-космічних сил, командування Повітряно-десантних військ РФ.

Про це повідомляє прес-служба російського оборонного відомства.

Раптову перевірку проводили відповідно до рішення Верховного головнокомандувача Збройними силами РФ з 25 по 31 серпня.

"Під час перевірки здійснювали перекидання військ на великі відстані понад 2000 км авіаційним, залізничним і морським транспортом для виконання завдань у призначених районах", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що танкові, мотострілкові й артилерійські підрозділи виконали стрільби на незнайомих полігонах Південного військового округу.

"Зенітні ракетні полки на полігонах Ашулук і Капустин Яр здійснили практичні пуски ракет по мішенях різного класу. Авіація ПКС, ПВО, ЦВО і ЗВО, розосереджена на оперативних аеродромах, виконала завдання несення бойового чергування з протиповітряної оборони, прикриття колон техніки з повітря і завдала ракетно-бомбовий удар по умовних наземних цілях", - сказано в повідомленні.

Екіпажі бойових кораблів Чорноморського флоту і Каспійської флотилії виконали бойові вправи з проведення спільних стрільб з корабельних артилерійських установок і відпрацювали комплекс заходів пошуково-рятувального забезпечення.

Під час раптової перевірки проведено мобілізаційні заходи з призовом громадян із запасу, в тому числі резервістів, здійснено поставку автомобільної техніки в цілях формування військових частин територіальної оборони. З військовослужбовцями підрозділів територіальної оборони проведено військові збори.

Згідно з інформацією, органи військового управління спільно з федеральними органами виконавчої влади відпрацювали питання переведення низки підприємств оборонно-промислового комплексу в режим військового часу. Для фінансового забезпечення військовослужбовців на полігонах уперше були розгорнуті польові підрозділи Банку Росії.

Нагадаємо, раптову перевірку бойової готовності російської армії і військові навчання проводили в трьох військових округах РФ: у регіонах біля кордону з країнами Балтії та України, на території від Уралу до Центрального Сибіру, а також у військових округах в анексованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram