ГоловнаСвіт

Путін очікує провокацій західних спецслужб на найближчих виборах

Президент РФ відмовив у діалозі опозиції, що "фінансується з-за кордону" 

Путін очікує провокацій західних спецслужб на найближчих виборах
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін розповів про підготовку провокацій західних спецслужб на виборах до Держдуми у 2016 році і на виборах президента у 2018 році, і доручив співробітникам Федеральної служби безпеки не допустити спроб дестабілізації.

Про це повідомляє ТАСС.

"Не припиняються спроби західних спецслужб використовувати у своїх цілях громадські неурядові організації та політизовані об'єднання насамперед для дискредитації влади та дестабілізації внутрішньої ситуації в Росії", - заявив російський лідер.

Згідно з даними Путіна, провокації готуються на період майбутніх виборчих кампаній 2016 і 2018 років. Президент зазначив, що в Росії готові до діалогу з опозицією і завжди прислухаються до змістовної критики, проте "безглуздо вступати в дискусію з тими, хто працює на замовлення ззовні, в інтересах не своєї, а чужої країни або чужих країн".

"Тому будемо і далі звертати увагу на наявність іноземних джерел фінансування неурядових організацій, звіряти їхні статутні цілі з практичною роботою, а будь-яке порушення необхідно припиняти", - резюмував Путін.

У січні 2015 прес-секретар президент РФ Дмитро Пєсков звинуватив західні країни у намірі повалити Путіна, використовуючи для цього конфлікт в Україні.

Список некомерційних організацій, визнаних "іноземними агентами", опубліковано на сайті російського Мін'юсту. Станом на 26 березня 2015 року, в ньому знаходяться 49 некомерційних організацій.

До реєстру "іноземних агентів" потрапили, зокрема, правозахисна організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга", Фонд "Інститут Розвитку Свободи Інформації", Фонд підтримки вільної преси, "Громадська комісія зі збереження спадщини академіка Сахарова", громадський рух "За права людини", інформаційно-просвітницький та правозахисний центри "Меморіал", "Комітет проти тортур" та "Московська школа громадянської просвіти".

Зараз у Росії проводяться масові перевірки НКО. За законом, "іноземними агентами" називаються ті організації, які фінансуються з-за кордону і займаються політикою. Правозахисники вказують на розмитість формулювань у законі, що позначається на правозастосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram