ГоловнаСвіт

У Казахстані заарештовано екс-прем'єра Ахметова

Колишнього міністра оборони і прем'єр-міністра звинувачують у корупції

У Казахстані заарештовано екс-прем'єра Ахметова
Фото: ru-newz.ru

У Казахстані за звинуваченням у корупції взято під домашній арешт екс-прем'єр-міністра, колишнього міністра оборони країни Серіка Ахметова. Про це повідомляють "Новини Казахстану" з посиланням на прес-службу агентства у справах державної служби та протидії корупції Казахстану.

Звинувачення Ахметову пред'явлено в рамках розслідування низки тяжких корупційних кримінальних справ проти колишніх керівників Карагандинської області та Караганди, нацкомпанії "Соціально-підприємницька корпорація "Сари-Арка", ВЕЗ індустріального парку "Металургія-Металобробка", компанії "Казагрофінанс".

"У рамках розслідуваних справ також пред'явлено звинувачення Ахметову Серіку Нігметовичу, 1958 року народження, і для нього судом району Казибек і міста Караганди санкціоновано запобіжний захід - "домашній арешт", - йдеться в повідомленні.

Остання посада Ахметова - міністр оборони Казахстану (з квітня 2014-го). З листопада 2009-го по січень 2012 року обіймав посаду акіма (голови державної районної адміністрації) Карагандинської області.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура Україна закрила справу проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського, після чого він безбоязно повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram