ГоловнаСвіт

Путін вирішив зміцнювати зв'язки між РФ і КНДР

У Росії з тижневим візитом перебуває спецпосланець Кім Чен Ина

Путін вирішив зміцнювати зв'язки між РФ і КНДР
архив
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін в середу заявив, що поглиблення співпраці між РФ і КНДР сприяє забезпеченню регіональної безпеки і стабільності, підкресливши готовність розширювати співпрацю з Пхеньяном.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Підтримуємо дружні відносини з одним із наших сусідів - Корейською Народно-Демократичною Республікою. Подальше поглиблення політичних зв'язків та торговельно-економічного співробітництва, безсумнівно, відповідає інтересам народів обох країн, забезпеченню регіональної безпеки і стабільності", - сказав Путін, приймаючи на церемонії в Кремлі в середу вірчі грамоти низки нових послів, в тому числі посла КНДР у РФ Кім Хен Чжуна.

У понеділок, 17 листопада, почався тижневий візит в РФ члена президії політбюро центрального комітету Трудової партії Кореї, секретаря ЦК ТПК Цой Рен Хе, який прибув як спецпосланець першого голови Державного комітету оборони Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ина. Після Москви Цой Рен Хе відвідає Хабаровськ і Владивосток. Він перебуватиме в РФ до 24 листопада.

Під час візиту планується обговорити актуальні питання двосторонніх відносин, а також перспективи денуклеаризації Корейського півострова і безпеку на північному сході Азії в широкому контексті.

Нагадаємо, раніше в листопаді повідомлялося, що Росія здасть КНДР землі в оренду, а наприкінці РФ і КНДР перейшли на розрахунки в рублях. Крім того, повідомлялося, що Росія і КНДР далі обговорюють питання введення безвізового режиму

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram