ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишнього співробітника СК РФ виправдали у справі про хабар у $15 млн

Слідчий СК погрожував бізнесменові кримінальною відповідальністю за рейдерство

Колишнього співробітника СК РФ виправдали у справі про хабар у $15 млн
архив
Фото: goodvin.info

Мосміськсуд визнав колишнього слідчого з особливо важливих справ Слілчого комітету Росії (СКР) Андрія Грівцова невинним у вимаганні хабара у $15 млн.

Про це повідомляє РИА Новости.

Наприкінці червня 2014-го Хамовницький суд виправдав Грівцова. Сторона звинувачення вимагала для підсудного дев'ять років колонії суворого режиму. Проте другий обвинувачений у справі Сергій Харітонцев отримав три роки позбавлення волі в колонії загального режиму.

Справу проти колишнього слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СКР порушили ще у 2010 році. Через два роки Гривцова виправдала колегія присяжних, однак Верховний суд направив справу на повторний розгляд.

За версією слідства, Гривцов разом із адвокатом Русланом Паркіним, міліціонером Сергієм Хацерновим і безробітним Сергієм Керімовим зажадав від президента ТОВ "Росэнергомаш" Володимира Паліхата $15 млн доларів. У разі відмови бізнесмену погрожували притягнути до відповідальності за рейдерство. Як стверджувала сторона захисту, комерсант інсценував пограбування, щоб уникнути відповідальності за злочин.

Нагадаємо, у червні екс-генерал МВС РФ покінчив з собою під час допиту у будівлі СКР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram