ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє бійців загинули, п'ятеро отримали поранення в зоні АТО від початку дня (оновлено)

Ситуація по всій лінії розмежування загострюється.

Двоє бійців загинули, п'ятеро отримали поранення в зоні АТО від початку дня (оновлено)
Фото: Макс Левін

Станом на ранок 3 лютого ситуація по всій лінії розмежування в зоні бойових дій на Донбасі загострюється.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Терористи практично на всіх напрямках застосовують заборонені Мінськими домовленостями реактивні системи залпового вогню і важку артилерію. Усього станом на 8:00 зафіксовано 24 обстріли. На жаль, двоє наших військовослужбовців загинули, одного поранено", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку з РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляли Галицинівку, з 152-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів - Авдіївку, Луганське і Троїцьке.

На Маріупольському напрямку бойовики застосували РСЗВ БМ-21 "Град" під час обстрілу Талаківки, а 120- і 82-міліметрові міномети - по Водяному, Новотроїцькому та Мар'їнці.

На Луганському напрямку по Новозванівці били зі 152-міліметрової артилерії, а зі 120- і з 82-міліметрових мінометів стріляли по Попасній і Новозванівці.

Оновлення 9:51. Стало відомо ім'я одного загиблого - це боєць 72-ї гвардійської мехбригади Роман Клімов.

Про це повідомляють на сторінці 72-ї ОМБР у Фейсбуці.

"Ще один Ангел на небі, ще одна втрата для рідних і друзів. Клімов Роман Робертович. Осколок. Авдіївка", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 18:12. Штаб АТО повідомляє, що до 18:00 зафіксовано 66 обстрілів, загинули двоє військових, п'ятеро отримали поранення.

На Донецькому напрямку, використовуючи РСЗО БМ-21 "Град", окупанти вели вогонь по Галицинівці, а з 152- і 122-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів - по Авдіївці, Луганському, Троїцькому. По Пісках і Луганському неодноразово вели вогонь танки.

На Маріупольському напрямку з РСЗВ БМ-21 "Град", 152- і 122-міліметрової артилерії обстріляли Талаківку. З 120- і 82-міліметрових мінометів вели вогонь по Водяному, Красногорівці, Новотроїцькому, Лебединському, Павлополі, Широкиному, Мар'їнці, Чермалику, з гранатометів по Гнутововму. По Павлополі вогонь вів снайпер, по Водяному - БМП, по Чермалику - ПТРК, а по Широкиному - танк.

На Луганському напрямку 152-міліметрова артилерія обстрілювала Новозванівку, а 120- і 82-міліметрові міномети - Троїцьке, Попасну і Новозванівку. З гранатометів стріляли по Кримському.

Нагадаємо, раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона СЦКК письмово гарантувала припинення вогню біля Авдіївки для ремонту ЛЕП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram