ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових загинули, семеро поранені в п'ятницю на Донбасі (оновлено)

За минулу добу зафіксовано 115 обстрілів.

Троє військових загинули, семеро поранені в п'ятницю на Донбасі (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Під час бойових дій на Донбасі у п'ятницю, 3 лютого, троє військових загинули, сім отримали поранення, повідомляє штаб АТО. Бойовики 115 разів обстріляли позиції Збройних сил України.

Як повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Анатолій Мотузяник, один військовий загинув під Троїцьким, двоє - в Галицинівці в результаті обстрілів з "Граду". Поранення отримали двоє військових на Світлодарській дузі і по одному - біля Галицинівки, шахти " Бутівка, Пісків, Чермалика, Гнутового і Широкиного.

Як повідомляє штаб АТО, бойовики в п'ятницю 115 разів обстріляли позиції Збройних сил України.

На Донецькому напрямку, використовуючи РСЗВ БМ-21 "Град", окупанти вели вогонь по Галицинівці, а зі 152- і 122-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів - по Авдіївці, Луганському, Троїцькому та Зайцевому. По Пісках, Кам'янці, Авдіївці та Луганському неодноразово вели вогонь танки. Зі стрілецької зброї відкривали вогонь по Зайцевому.

На Маріупольському напрямку з РСЗВ БМ-21 "Град", 152- і 122-міліметрової артилерії була обстріляна Талаківка. Зі 120- і 82-міліметрових мінометів - Водяне, Красногорівка, Новотроїцьке, Лебединське, Павлопіль, Широкине, Мар'їнка, Чермалик, з гранатометів - Гнутове. По Павлополю вів вогонь снайпер, по Водяному і Лебединському - БМП, по Чермалику - ПТРК, а по Широкиному - БМП і танк.

На Луганському напрямку окупанти зі 152- 122-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів вели вогонь по Троїцькому, Попасній, Новоолександрівці і Новозванівці. З гранатометів і стрілецької зброї відкривали вогонь по Кримському і Катеринівці. Обстрілів з гранатометів і снайперського вогню зазнали Станиця Луганська та Валуйське. Зенітні установки вели вогонь по Троїцькому.

Нагадаємо, з 29 січня по 2 лютого в Авдіївці Донецької області загинули 10 військовослужбовців і 66 бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram