ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтер повідомив про загибель у полоні трьох військових (оновлено)

Фото і відео тіл поширюють на ресурсах сепаратистів.

Волонтер повідомив про загибель у полоні трьох військових (оновлено)
Архив
Фото: Макс Левин

Трьох українських військовослужбовців, які потрапили в полон під час боїв на Світлодарській дузі, убили.

Про це пише координатор проекту "СтопТерор" Семен Кабакаєв із посиланням на відео і фото, які передали бойовики.

"Трагічна ситуація на Світлодарській дузі. Трьох наших хлопців немає в живих. Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, то чи найманці з РФ, поки невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео і передали [його] нашим [...]. Провести обмін не вдалося, ворог не захотів, і наші не знайшли, з ким говорити, там кожен - командир, знайти відповідального за припинення вогню було нереально. Потім їх перевезли в Дебальцеве, знущалися і катували, в результаті вбили. Звірячі фото з тортурами і тілами відразу надіслали нам як підтвердження того, що вони 200-ті", - повідомив Кабакаєв у фейсбуці.

"Третій нібито зник безвісти. Ми подали запит - і виявилося, що, за їхніми даними, він у полоні, але підтвердження ми не отримали. Кілька годин тому третій виявився у нас, кілька пострілів у голову... Зараз на ресурсах противника ОРДЛО і РФ поширюють ці фотографії і відео", - написав він.

Нагадаємо, офіційно командування АТО підтвердило перебування в полоні одного військового на Світлодарській дузі. Це сталося 18 грудня.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу заявив, що, крім цього військового, більше ніхто в полон не потрапляв.

"18 грудня один наш боєць був поранений і потрапив у полон. Більше немає військових, які потрапили б у полон. Це за інформацією командирів підрозділів, які тримають оборону на цій ділянці фронту", - сказав він.

За словами Лисенка, починаючи з 18 грудня, загалом протягом бойових дій на Світлодарській дузі загинули вісім українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram