ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві троє будівельників-монтажників зірвалися із 70-метрової висоти

Один чоловік загинув на місці, двох госпіталізовано.

У Києві троє будівельників-монтажників зірвалися із 70-метрової висоти
Архивное фото
Фото: p-p.com.ua

У Дніпровському районі Києва на будівництві багатоповерхівки під час демонтажу баштового крана обірвався трос монтажного ліфта, в результаті майже із 70-метрової висоти зірвалися троє будівельників.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

47-річний монтажник-висотник загинув на місці, ще двох його колег (36-річного і 41-річного монтажників) ушпиталили з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

У поліції уточнили, що трагедія сталася вчора близько 10-ї ранку на вулиці Лобачевського.

Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці з'ясовують усі обставини та причини трагедії.

Нагадаємо, в лютому минулого року в Києві на вулиці Богдана Хмельницького обвалився будинок. Усі п'ять поверхів перекриттів історичної будівлі під номером 12-14 завалилися і поховали під собою вісьмох осіб. Двоє - орендар приміщення Ігор Шалигін і будівельник Юрій Химинець - загинули під завалами. Решту будівельників дістали з-під завалу живими. Рятувальники три доби працювали без перерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram