ГоловнаПолітика

На Позняках узялися за знесення радіоринку (оновлено)

На місці ринку хочуть побудувати будинок.

Уранці в п'ятницю близько 150 осіб почали зносити торгові павільйони на ринку "Харківський" (відомий як радіоринок) по вул. Ревуцького, 40 на житловому масиві "Позняки".

Голова профспілки підприємців цього ринку Сергій Єременок оприлюднив у фейсбуці фото наслідків погрому.

Раніше Єременок заявляв, що адміністрація ринку намагається витіснити торговців. Причина, за його даними, в тому, що на місці ринку і прилеглого озера Лебедине планують будувати житловий комплекс "Лебединий".

Оновлення 12:30. Людей, які зносили павільйони, і торговців розділили правоохоронці зі щитами, повідомляє кореспондент LB.ua. Зараз на ринку ситуація спокійна. Раніше відбулося кілька бійок, двоє людей із числа торговців - чоловік і жінка - отримали травми голови та ноги. Ще одного було підстрелено з травматичної зброї. Бійки почалися, коли торговці намагалися захистити вцілілі павільйони, будуючи барикади. Вони також підпалили шини. "Тітушки" пішли на штурм барикад.

Оновлення 13:14. О 13:04 на сайті поліції Києва з'явилося повідомлення про інцидент.

"Уранці поліція отримала повідомлення про те, що невідомі особи зносять торгові точки на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі. За викликом виїхали патрульні, співробітники районного управління поліції і спецпідрозділу. На місці події, за попередньою інформацією, з'ясувалося, що конфлікт виник між представниками ринку і товариством, яке орендує землю. Орендар найняв людей і привіз будівельну техніку для встановлення паркану. У відповідь підприємці почали зводити барикади. В результаті виник конфлікт, почалася штовханина, в хід пішли цегла та вогнегасники. Також були спроби заблокувати рух", - сказано в повідомленні.

Відзначають, що правоохоронці стали між учасниками конфлікту і стабілізували ситуацію. Працює слідчо-оперативна група, яка проводить огляд місця події.

Поліція отримала три повідомлення від лікарів про допомогу громадянам. Інформацію про потерпілих уточнюють.

Тим часом кореспондент LB.ua повідомляє, що торговці перекрили трасу біля метро "Харківська", протестуючи проти знесення торгових точок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram