ГоловнаСуспільствоВійна

Миронівку та Луганське обстріляли

Інформації про постраждалих мирних жителів немає.

Миронівку та Луганське обстріляли

Села Миронівка і Луганське біля Світлодарська 22 грудня піддалися обстрілу з боку бойовиків.

Як повідомляє штаб АТО, по Миронівці бойовики вели вогонь із застосуванням артилерійських систем калібру 152 мм. Усього було здійснено два обстріли, під час яких у бік будинків мирних українців прилетіло близько 30 снарядів.

Офіцери української сторони Спільного центру з контролю і координації запросили режим припинення вогню, який упершому випадку вдалося досягти на четвертій хвилині обстрілу, в другому - на 15-й хвилині.

Також бойовики двічі обстріляли населений пункт Луганське. Ворог використовував артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 і 82 мм. Загалом було зафіксовано 155 розривів мін і снарядів.

Про факти обстрілів повідомлено представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Спостерігачі української сторони СЦКК вирушили до Миронівки і Луганського для фотофіксації.

Усього за минулу добу російсько-окупаційні війська вчинили 22 обстріли. Крім мирних Миронівки і Луганського, вогонь вели по позиціях військових біля Авдіївки, Новгородського, Верхньоторецька, Красногорівки, Старогнатівки, Водяного, Кримського, Попасної і Жовтого.

Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових із займаних позицій у районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще 10 були контужені або травмовані.

19 грудня під час боїв на Світлодарській дузі загинув один військовослужбовець, дев'ять отримали поранення і вісім були контужені.

20 грудня ворог не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі. Загалом упродовж цього дня на Донбасі двоє військових загинули, четверо отримали поранення, ще четверо були контужені.

21 грудня на Світлодарській дузі в результаті ворожих артилерійських і мінометних обстрілів 11 військових отримали поранення.

Уранці 22 грудня зробили дві безуспішні спроби прориву на Світлодарській дузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram