ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області заборонили трансляцію телеканалу релігійної секти

На території України трансляцію цього телеканалу здійснюють провайдери "Воля", Triolan і Vodafone.

У Львівській області заборонили трансляцію телеканалу релігійної секти

Львівська обласна рада заборонила на території області транслювати телеканал "Відродження ТВ". Таке рішення депутати прийняли під час сесії 29 листопада, повідомляє zaxid.net.

"Рекомендувати провайдерам кабельного та ефірно-кабельного телерадіомовлення області припинити трансляцію телеканалу "Відродження ТВ". Звернутися до ВР і Нацради України з питань телебачення і радіомовлення про заборону трансляції згаданого каналу на території України в супутниковій і кабельних мережах", - йдеться в рішенні депутатів обласної ради.

"Відродження ТВ" є релігійним телеканалом скандально відомої сектантської організації "Духовний центр "Відродження", яку очолює Володимир Мунтян. На території України трансляцію цього телеканалу здійснюють провайдери "Воля", Triolan і Vodafone.

Депутати Львівської облради також закликали Нацраду з питань телебачення і радіомовлення анулювати ліцензію на здійснення супутникового мовлення, видану телеканалу "Відродження ТВ" в серпні 2014 року.

"Діяльність телеканалу, з огляду на трансляцію програм, що містять відеосюжети, які завдають шкоди фізичному, психічному і моральному розвитку глядачів, є неприпустимою. З приводу вищезгаданих фактів СБУ вже винесено три експертних висновки від різних інститутів психіатричних експертиз, де чітко вказано, що "Духовний центр "Відродження" та телекомпанія "Відродження ТВ" створені з метою маніпулювання свідомістю громадян, підміною понять і видачі бажаного за дійсне", - йдеться у зверненні львівських депутатів до ВР і Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Володимир Мунтян є беззмінним керівником духовного центру "Відродження". Всередині організації Мунтяна звуть Апостолом. Він особисто проповідує на сцені і там же виганяє зі своїх послідовників бісів і злих духів.

Мунтян, як і його сумнозвісний колега Сандей Аделаджа, має сумнівну репутацію серед традиційних церков. "Ми закликаємо всіх християн побоюватися цього діяча [Володимира Мунтяна]. Зняття "порчі", "вінців безшлюбності" і "родових проклять" належить швидше до розряду окультних практик, ніж до євангельської науки", - сказано в заяві всеукраїнського союзу євангельських церков щодо діяльності Володимира Мунтяна.

Більш того, голови євангельських церков називають Мунтяна і Аделаджу "шарлатанами, яким потрібне глибоке покаяння і професійне лікування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram