ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ передали в Росію останки загиблого в 1941 році червоноармійця

"У сім'ї до наших військових було одне запитання: «А вам нічого не буде за це?»"

ЗСУ передали в Росію останки загиблого в 1941 році червоноармійця
Фото: facebook.com/backandalive

Збройні сили України передали в Росію останки червоноармійця, який загинув восени 1941 року на території Глухівського району Сумської області.

Про це повідомили волонтери "Повернись живим" у фейсбуці.

Військовослужбовець другої гвардійської дивізії Петро Семенов загинув під час відступу армії СРСР, його останки знайшли в селі Семенівка військові 16-го батальйону 58-ї бригади. У середу, 30 листопада, останки військовослужбовця і його особисті речі передали з почестями родичам загиблого з Саратовської області.

"У сім'ї, яка вирішила перепоховати свого предка на батьківщині, до наших військових було одне запитання: «А вам нічого не буде за те, що ви передаєте останки нашого батька?» Політика РФ просочується в мозок громадян і малює образи жахливих і кровожерливих бандерівців. А тут ті ж «бандерівці» з почестями, вшановуючи пам'ять, віддають бійця сім'ї", - зазначають волонтери.

"Петро Семенов захищав Україну в 1941 році. Він віддав за неї життя. Сьогодні наше основне завдання - довести росіянам, що воюємо ми не з ними особисто, а проти путінського режиму загалом. Ми пам'ятаємо історію і шануємо її. І якщо не чіпати нашу землю, ми з усіма будемо жити мирно", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram