ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" і "ЛНР" спростували перенесення дати виборів

Бойовики заявили, що їх неправильно зрозуміли

"ДНР" і "ЛНР" спростували перенесення дати виборів
Фото: EPA/UPG

Пропозиція провести вибори на Донбасі 21 лютого не скасовує вибори, призначені ватажками "ДНР" і "ЛНР" на 18 жовтня і 1 листопада. Про це заявили у вівторок представники цих терористичних організацій.

"Дати проведення першого етапу виборів, а це голови міст і районів, залишаються незмінними, 18 жовтня у ДНР і 1 листопада в ЛНР", - цитує представника "ДНР" у Контактній групі Дениса Пушиліна "Бі-бі-сі".

На сайті сепаратистів "ЛИЦ" також оприлюднено коментар представника "ЛНР" Владислава Дейнего з цього приводу. Він також заявив, що пропозиція про проведення виборів місцевих органів влади на Донбасі в лютому "жодним чином не скасовує підготовку та проведення призначених на 1 листопада виборів".

"Уже все: указ підписано, вибори призначені і пройдуть", - заявив він.

Нагадаємо, у вівторок вранці з'явилася заява Дейнего, в якій ідеться, що у разі просування політичного врегулювання бойовики згодні провести вибори на Донбасі 21 лютого 2016 року.

У свою чергу бойовики вимагають від України завершити конституційну реформу, ухвалити закон про місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської області, амністію, скасування АТО і зняття економічної блокади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram