ГоловнаСуспільствоВійна

У Мар'їнському районі від початку АТО загинули 70 жителів

155 цивільних отримали поранення.

У Мар'їнському районі від початку АТО загинули 70 жителів
Фото: www.mvs.gov.ua

Від початку проведення антитерористичної операції (середина квітня 2014 року) в Мар'їнському районі Донецької області загинули 70 місцевих жителів, ще 155 отримали поранення, повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

"За розпорядженням начальника міліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна в Мар'їнському районі посилено роботу з документування наслідків, завданих в ході артобстрілів терористів мирним жителям. Правоохоронці обходять будинки, розмовляють з потерпілими, звіряють списки загиблих і поранених. Вже встановлено 70 загиблих жителів, 155 поранених, близько 400 зруйнованих приміщень і близько 3 тисяч - пошкоджених (від початку АТО)", - йдеться в повідомленні міліції у вівторок.

При цьому встановлено, що 31 людина загинула цього року. Серед загиблих - 20 жінок і 2 дитини. Із 155 поранених 59 - цього року, серед поранених - 7 дітей.

Зараз у провадженні слідчого відділу Мар'їнського райвідділу перебувають 66 кримінальних проваджень за фактом масованих артударів по населених пунктах району (ст. 258 Кримінального кодексу України - терористичний акт).

Нагадаємо, за підрахунками МВС, від початку року в Авдіївці загинув 31 мирний житель, в Гранітному за час АТО загинули 10 мирних жителів. З серпня 2014 року по серпень 2015 року в результаті обстрілів бойовиків загинули 58 жителів населених пунктів, розташованих поблизу окупованої Горлівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram