ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку року в Авдіївці загинув 31 мирний житель

У результаті безупинних обстрілів поранено 87 осіб

Від початку року в Авдіївці загинув 31 мирний житель
Фото: Макс Левин

Із 1 січня по 4 серпня 2015 року Авдіївка перебуває під постійними обстрілами з боку бойовиків так званої "Донецької народної республіки".

Про це повідомив начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін у Фейсбуці.

"За цей період у результаті обстрілів серед мирного населення загинула 31 людина, з них - 11 жінок, 20 чоловіків. Поранено 87 осіб, з яких 23 жінки, 61 чоловік і 3 дитини (2002, 2006 і 2014 року народження). Отака сучасна історія сильного міста Авдіївка", - написав Аброськін.

Він також зазначив, що відстань між Краматорськом і Авдіївкою - близько 80 км, при цьому життя в цих містах кардинально відрізняється.

"Учора після представлення нового начальника в Краматорську заїхав у Авдіївку. Була страшна тиша, а напередодні, в ніч із 3 проти 4 серпня, бойовики розстрілювали місто. Терористи цілеспрямовано руйнують інфраструктуру, убивають Авдіївський коксохім. Найстрашніше - бойовики навмисне завдають артилерійських ударів по житлових будинках мирних жителів. Це люди, які залишилися в місті тільки тому, що нікуди виїжджати", - написав голова МВС Донецької області.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод зазнає артилерійських і мінометних обстрілів із липня 2014 року. За цей час на його території розірвалося більш ніж 320 снарядів. Сім заводчан загинули, більш ніж п'ятдесят отримали поранення.

19 липня бойовики "ДНР" заявили, що знищать Авдіївку разом з її коксохімзаводом, якщо українська армія буде стріляти по них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram